• Op weg maar succes
    Op weg maar succes

Op weg maar succes

Iedereen wil succesvol zijn, maar hoe word je dat nu ook daadwerkelijk?
Hierover zijn boeken vol geschreven en ik pretendeer zeker niet het antwoord te hebben! Maar ik heb er wel zo mijn gedachten over en ik denk dat de stap naar het succesvol zijn er soms anders uitziet dan je denkt of dan je door de buitenwereld wordt verteld.

Veel auteurs en sprekers roepen vaak dat je uit je comfortzone moet stappen en dat er dan iets magisch zal gebeuren. Over wat dat dan precies inhoudt blijf je veelal in het ongewisse en of dit magische positief is wordt al helemaal niet duidelijk. Het beeld van de loser die altijd maar binnen zijn comfortzone blijft is een gewillige bij auteurs en bij sprekers, ik denk er echter ietwat anders over.

Wanneer je kijkt naar succesvolle personen, zie je dat ze allemaal in hun eigen comfortzone zitten. De wereld die ze kennen en begrijpen! Zo gaat Federer niet ineens een partij squashen omdat hij gehoord heeft uit z’n comfortzone te moeten stappen wanneer zijn resultaten eens wat minder zijn. Ook zie je succesvolle zakenmensen vasthouden aan de wereld die ze kennen, mochten ze al eens uitstapjes hebben gedaan dan zie je ze vaak toch terug gaan naar hun core business (=comfortzone).

Je comfortzone is geen statisch complex maar een dynamische zone met innovatie, veranderingen en uitdagingen. Zaken als brainstormen, perspectiefwisselingen en andere methoden om tot nieuwe inzichten te komen behoren voor iedereen tot de mogelijkheden, zeker binnen je comfortzone waardoor je deze ook weer een stukje ruimer maakt. Vaak wordt buiten je comfortzone stappen verwart met creatief zijn.

Trainen van je aangeboren talent, of dit nu in het sporten of een ander vakgebied is, is niet alleen makkelijker dan iets waar je geen talent voor hebt, maar is ook nog eens veel leuker. Door je hierop te focussen word je steeds beter. Gelukkig zit je interessegebied ook vaak in de buurt van je talent.

Voor iemand die in zijn comfortzone blijft en gekozen heeft voor zijn specialisme is er de weg naar perfectie. Door continue met je vak bezig te zijn ben je op weg de specialist te worden. Het beeld van een duf en ingedut persoon past hierin geheel niet, innovatie en open staan voor andere ideeën helpen je sterker worden.

Ik hoop dus van harte dat mensen in hun comfortzone blijven zitten! Zo komen we weer een stapje dichter bij succes.

Marc Woolderink
marc.woolderink@www.profit4cloud.nl
06-12495208