• Java-mensen in overvloed!
    Java-mensen in overvloed!

Java-mensen in overvloed!

De economie trekt aan en dat merken wij zeker op het ICT-vlak en dan nog voornamelijk op het Java- en Front-end-domein. Iedereen zoekt de ervaren mensen, echter die zijn steeds minder beschikbaar. Je wilt echter wel je doelen halen en de stappen naar de toekomst blijven zetten.

Daar kan op verschillende manieren invulling aan worden gegeven, bijvoorbeeld:

  • Inhuren van een minder ervaren kandidaat en deze intern de mogelijkheid geven om zich in te werken op het domein. Wanneer er de tijd en de ruimte is om dit te doen en de opdracht is lang genoeg om deze investering terug te verdienen, is dit zeker een goede oplossing.
  • Het uit handen geven van de ontwikkeling en samen met een ontwikkelpartner werken aan een oplossing. (projectuitbesteding)
  • Off- of nearshoring van teams is een optie. Echter hier zien wij ook steeds vaker weer een terugtrekkende beweging omdat de leercurve hier vaak te vlak is waardoor het geheel te duur wordt. Dit is geen avontuur dat bij de eerste keer direct winst gaat opleveren, hier moet in geïnvesteerd worden om het succesvol te maken. De bedrijven die deze keuze maken puur uit tariefoverwegingen komen vaak bedrogen uit.
  • Wanneer er een te voorspellen groei in de werkzaamheden is, is het opleiden van junioren al dan niet om vast in dienst te nemen, een oplossing. Hierbij is het “rendement” echter pas na verloop van tijd goed zichtbaar.

Een manier die wij echter maar beperkt tegenkomen en waar wij als Profit4Talent heel erg enthousiast over zijn, niet alleen als organisatie maar ook onze professionals, is detachering van een compleet (SCRUM)team.

Hierbij wordt een specifiek team van medewerkers van Profit4Talent samengesteld met daarin de verschillende disciplines vertegenwoordigd op verschillende niveaus. Dit maakt dat de teamleden elkaar goed aanvullen. De extra dimensie is voor de professionals natuurlijk dat zij allemaal van Profit4Talent zijn en dat voegt nog wat extra toe in openheid, kwetsbaarheid maar ook in het succesvol een resultaat neerzetten. Kennisdeling en -ontwikkeling zien wij echt flink stijgen en het werkplezier neemt nog meer toe.

Wij zijn als Profit4Talent geoutilleerd om op verschillende manieren uw vraag in te vullen, echter zien wij met teamdetachering de mogelijkheid om snel de groeiende vraag naar Java-professionals te beantwoorden.

Wil je meer wilt weten over hoe zo’n team binnen jouw organisatie kan functioneren of wil je graag onderdeel zijn van zo’n team? Neem dan contact met me op!

Marc Woolderink
marc.woolderink@www.profit4cloud.nl
06-12495208