• Building a dream
    Building a dream

Building a dream

Building a dream!

Soms gebeuren er dingen in het leven die niet gepland zijn maar die je kansen geven waar je alleen maar JA tegen kunt zeggen. Zo ontstond, eind 2014, bij mij de samenloop van omstandigheden waarbij ik de mogelijkheid had om binnen Profit een nieuw onderdeel/bedrijf te starten. Een stap waarvan ik altijd al heb gedroomd en die ik nu kon gaan verwezenlijken. Vanaf januari 2015 is Profit4Talent dan ook een feit!

In veel gesprekken vertel ik met passie het verhaal van Profit4Talent en regelmatig wordt mij gevraagd waarom ik dit niet verwoord in een blogserie. Hier heb ik een tijdje over nagedacht (en vooruit, ook getwijfeld). Het gaat namelijk niet alleen een verhaal van succes zijn maar ook van frustraties, tegenslagen en onzekerheden. De reden waarom ik wel aan het typen ben geslagen is omdat de rode draad in het verhaal er een van passie is en van een droom te durven verwezenlijken.

Wat is dan die droom? Dit is niet om snel rijk te worden (ook niet heel vervelend als het wel gebeurd :-)), dit is ook niet de persoonlijke erkenning te krijgen van de buitenwereld, het is eigenlijk simpelweg dat ik heel erg gaaf werk wil doen en hier heel veel plezier aan wil beleven. Het woord werk heb ik bewust cursief geschreven omdat werk vaak geassocieerd wordt met iets wat energie kost in plaats van oplevert. Waar ik het hier over heb is iets waar je energie van krijgt en als het ware van bruist. 🙂

Om dit realiseren zijn er wat voorwaarden noodzakelijk. Dit zijn dan ook gelijk een aantal belangrijke pijlers van Profit4Talent.

Passie
Wanneer je je bezighoudt met zaken waar je gepassioneerd over bent, die je leuk vindt, waar je interesse, ligt dan ben je intrinsiek gemotiveerd om je hier in te verdiepen en de vakman/vakvrouw te worden. Dit geldt niet alleen voor de software engineers maar voor alle mensen binnen Profit4Talent.

Transparantie / Vertrouwen
Transparantie is het middel om medewerkers en klanten het vertrouwen te geven in de organisatie. Het is duidelijk dat er geen verborgen agenda’s zijn en door helder en transparant te zijn is het voor iedereen duidelijk welke kant wij op willen. Hierdoor zijn er door iedereen autonome beslissingen te nemen die in lijn liggen met deze richting.

Samen
Profit4Talent is een verzameling mensen met een gedeelde passie, heel duidelijk dat de mensen dus ook de belangrijkste factor zijn, zowel medewerkers als klanten. Dit betekent samen richting bepalen, kennis delen en van elkaar leren.

Met klanten betekent dit dat wij samen voor het resultaat gaan en dit tot het gemeenschappelijke doel maken.

Innovatie
Innovatie is natuurlijk een breed begrip, maar wanneer mensen met hun passie bezig zijn willen zij zich hierin ook continu vernieuwen en verbeteren. Of dit nu op het gebied van “cutting edge technology” is of van een stuk procesinnovatie, wij willen onze grenzen blijven verleggen.

Resultaat
Natuurlijk doen wij dit allemaal om bepaalde resultaten te halen, en nee resultaat is hierbij zeker niet gelijk aan winst in de financiële zin, om organisaties verder te helpen en oplossingen te leveren die werken, onderhoudbaar zijn en kwalitatief staan als een huis.

Het is natuurlijk goed deze pijlers helder te hebben maar wat zijn nu de eerste stappen (die inmiddels gezet zijn)? Het meest belangrijk is natuurlijk om mensen om je heen te verzamelen die ook geloven in deze pijlers.

De mensen van het eerste uur hebben ook nog de bevoorrechte positie om mede de specialisatie/richting van Profit4Talent te bepalen. Wat gaan wij doen? En op welke termijn? Waar ligt onze kracht helemaal niet? Bij welk soort klanten voelen wij ons senang? Etc. Etc.

Ik heb bewust gekozen om samen onze visie en strategie te bepalen en hiermee de weg die wij gaan inslaan. Een unieke periode voor iedereen die nu en binnenkort binnen Profit4Talent zit. In september 2015 verwachten wij meer duidelijkheid te kunnen geven over de details van de weg die wij gaan inslaan.

Dat betekent natuurlijk niet dat wij nu stilstaan, zeker niet! Ik spreek nu mensen die zich herkennen in de pijlers, gedreven zijn en een vakgebied eigen hebben gemaakt. De groep van nu bestaat voornamelijk uit Java engineers (ook Scala, Groovy, etc) en Front-end (Javascript/AngularJS) professionals.

In de volgende blog in deze serie meer over de ontwikkeling van Profit4Talent. Mocht je geĂŻnteresseerd zijn en meer van Profit4Talent willen weten of hier deel vanuit maken, schroom dan niet om te bellen of mailen.