• Werkwijze
    Werkwijze

    Potentieel tot bloei laten komen

Bij een traineeship krijgt de kandidaat een compleet en voor uw organisatie op maat gemaakt opleidingstraject bestaande uit de basisopleiding en een specialisatie die is toegespitst op uw specifieke wensen. U kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld Java, .Net, frameworks of Design Patterns. De opleiding zal worden verzorgd door onze ervaren professionals die weten hoe het is om de theorie in de praktijk te brengen.

Het kan ook zijn dat de kandidaat na selectie direct al bij u aan de slag gaat en het werken combineert met training en opleiding.

Na de vooraf afgesproken detacherings- en opleidingsperiode kan de kandidaat direct bij u in vaste dienst treden.

Werven & Selecteren

Opleiden

Inzetperiode

Overdracht

Onze kandidaten hebben een HBO-/WO-niveau. Tijdens de selectiefase ondergaan ze verschillende assessments (persoonlijkheid, analytisch, IQ). Voor ontwikkelaars is er ook nog aanvullend development assessment, een dag ontwikkelen zonder programmeerkennis.

Verder zijn de kandidaten communicatief vaardig en hebben passie voor hun nieuwe vakgebied. Door de verschillende achtergronden van de kandidaten brengen ze ook een bredere visie mee.

Ons opleidingstraject duurt in principe 2 maanden en bestaat uit een basisopleiding en specialisatie trainingen.  Tijdens de basisopleiding ligt de focus op de persoonlijke vaardigheden en daarnaast op veel gebruikte methodieken in de markt, denk aan Agile (Scrum/Kanban), Lean, ITIL.

Tijdens de specialisatie wordt in overleg met de klant en de professional een keuze gemaakt voor de juiste technieken. Bijvoorbeeld Java, JavaScript (AngularJS, React, NodeJS), Testing, GEO/GIS, Architectuur, etc.

Na het succesvol afronden van de opleiding, stromen de trainees in op detacheringsbasis. Dit betekent concreet een inhuur van 18 maanden (dit is in overleg te verkorten of te verlengen). Op het vlak van begeleiding verzorgt een ervaren en professionele coach de inhoudelijke begeleiding van de professionals.

Voor de persoonlijke begeleiding benadert de coach de trainees vanuit de persoonlijke kant (competenties) en kan eventueel bijstaan bij evaluatie- en beoordelingsgesprekken. Tijdens de inzetperiode staat de ontwikkeling van de professional niet stil, de kennis wordt actief actueel gehouden en verbreed. In overleg kan ervoor gekozen worden om dit aan te vullen met additionele trainingen.

Na de inzetperiode kunt u de professional vrijblijvend en kosteloos overnemen in een vast dienstverband. Er vindt daarbij uiteraard een gedegen overdracht plaats door de coach van de betreffende professional!